11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориДеница Манолова намери място сред най-полезните на европейското в Подгорица

Деница Манолова намери място сред най-полезните на европейското в Подгорица

Деница Манолова стана Реализатор №1 на европейското, Моника Борисова на върха по асистенции

Деница Манолова получи заслужено признание за силното си представяне на европейското първенство за кадетки, Дивизия Б, което се проведе в Черна гора. Българката намери място в Идеалната петица на надпреварата, заедно с Лана Марич (Сърбия), Селин Текин (Турция), Лурдес Коста (Швеция) и Гал Равив (Израел).

Деница Манолова се превърна в Реализатор №1 на турнира, записвайки средно по 23.7 точки, допълнени от 10.7 борби (пета) и 2.2 асистенции в общо 6 мача за България. Баскетболистката на Рилски спортист е №1 по коефициент – с по 26.3 на двубой. Тя заема още второ място по процент успеваемост в стрелбата от игра (47.9%), трета позиция по процент успеваемост в стрелбата за две точки (51.4%), както и девето от фаул линията (72.7%). Освен това, Деница Манолова е пета по изиграни минути (по 34.2).

Нейната съотборничка Моника Борисова също се представи силно и се нареди 10-та сред най-добрите стрелци – с по 13.8 точки. Състезателката на Рилски спортист е първа по асистенции (с по 6.3 завършващи подавания на среща), седма по откраднати топки (със средно по 3.2), колкото има и Деница Манолова, първа по изиграни минути (по 34.6) и 10-та по коефициент – с по 14.

Двете помогнаха на България да достигне до 5-то място на европейското в Дивизия Б след успех над Словакия с 66:63 в последния мач.

Кадетките финишираха пети на европейското в Подгорица (видео)

Победител в турнира стана Сърбия след победа над Турция с 84:66. Израел взе бронза, след като повали Швеция с 59:47.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани