13.9 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоНБАДенвър на финал на Запад (видео)

Денвър на финал на Запад (видео)

Нъгетс приключиха всичко в спора с Финикс след 4-2 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър е първият финалист в Западната конференция на НБА. Нъгетс приключиха спора в серията от полуфиналите с 4-2 победи, след като не оставиха шансове на Финикс след 125:100 като гости.

И ОЩЕ: Селекцията на Майк Малоун се класира на финал в конференцията си за първи път от 2020 г. Тогава Нъгетс загубиха от Лейкърс в пет мача. Денвър ще преследва първи финал в НБА в клубната си история.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич даде тон на Денвър с трипъл-дабъл – 32 точки, 10 борби и 12 асистенции. Джамал Мъри добави 26. Кентавиъс Колдуел-Поуп се отчете с 21 точки и 5 борби.

Камерън Пейн бе най-добър за Финикс с 31 точки и 6 борби. Кевин Дюрант добави 23, 5 борби и 5 асистенции. Джок Ландейл остана с 13 точки и 5 борби.

КЛЮЧЪТ: Денвър, който финишира първи в края на редовния сезон в своята конференция с баланс от 53-29, използва серия от 23-2 в първата четвърт, за да дръпне с 44:26 и до финалната сирена не изпусна лидерството. Никола Йокич и компания приключиха срещата с успеваемост в стрелбата от игра 53.7% и общо 41 борби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На финала на Запад Денвър ще се изправи срещу победителя от двойката Голдън Стейт/Лейкърс. В серията ще се играе до четири успеха от седем двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани