18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНБАДенвър дръпна с 2-0 в серията срещу Финикс (видео)

Денвър дръпна с 2-0 в серията срещу Финикс (видео)

Никола Йокич се оказа ключът към успеха на Нъгетс с 39 точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Денвър спечели за втори пореден път в полуфиналите на Западната конференция в НБА. Пред своята публика селекцията на Майк Малоун се справи с Финикс с 97:87 и вече води с 2-0 победи в серията от втория етап на елиминациите в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Никола Йокич бе над всички за Денвър с 39 точки, 16 борби и 5 асистенции. Арън Гордън добави 16. Кентавиъс Колдуел-Поуп приключи с 14 точки и 5 борби.

Девин Букър реализира 35 точки за Финикс, допълнени от 5 борби и 6 асистенции. Кевин Дюрант остави срещу името си 24 и 8 борби. Диандре Ейтън остана с 14 точки и 8 борби.

И ОЩЕ: Крис Пол не завърши срещата срещу Нъгетс. 37-годишният баскетболист напусна терена в средата на третия период, заради мускулна травма в слабините. Гардът приключи двубоя с общо 8 точки, 5 борби и 6 асистенции за 25 минути.

КЛЮЧЪТ: В края на третия период Сънс имаха аванс от 5 точки, но това въобще не притесни домакините. В последната четвърт Денвър заличи пасива си и стигна до аванс от 10 точки, воден от Никола Йокич, Джамал Мъри и Кентавиъс Колдуел-Поуп, за да стигне до успеха с крайното 97:87.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият двубой от серията между Финикс и Денвър ще бъде на 6 май.

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани