8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияБронз за Чардафон в регион Център на ББЛ А група

Бронз за Чардафон в регион Център на ББЛ А група

Своге се класира за финала на Запад

Чардафон спечели бронзовите медали в регион Център на ББЛ А група. В директния сблъсък за третото място днес във Велико Търново тимът се наложи над Чавдар Троян със 77:69 в оспорван мач. Финалът е в неделя в Плевен, между Бавни и яростни и Локомотив Горна Оряховица.

Баскетболистите на Лъчезар Диков започнаха мача с много висока успевамост в подкошието за разлика от съперника си и на два пъти повеждаха с 8 точки. Те обаче допускаха прекалено много грешки, от които тимът от Габрово се възползва и след десет минути игра резултатът отново бе равен – 19:19. Чардафон стигна до пълен обрат в началото на втория период, но в края на полувремето троянци си върнаха водачеството за 38:36. Отборът на Антонио Станков отново поведе след паузата, като дръпна и с двуцифрена разлика, но преди заключителната четвърт тя бе минимална – 53:52. Тимът за кратко изпусна аванса си в началото на последната част, но след това пак започна да трупа разлика и удържа преднината си до последно.

Над всички за победителите бе играещият треньор Антонио Станков, който завърши мача с 18 точки и 11 борби. Димитър Тодоров се отчете с 15 точки и 8 борби, Андреан Деков реализира 14 точки, с 13 и 7 асистенции е Цветомир Минев. За Чавдар почти всички точки дойдоха от титулярите. Камен Пенчев записа 20 точки и 6 борби, Габриел Йонков има 19 точки и 7 борби, Кристиян Славков вкара 15 точки, с 12 е Леонид Бажанов.

Кулминацията на сезона в регион Запад също наближава, като днес стана ясен и вторият финалист в него. Това е Спортист Своге, който достигна мача за титлата, след като постигна втора победа срещу НСА, този път с 85:69 в столичната зала „Триадица“. Така лидерът в редовния сезон затвори полуфиналната си серия с 2-0 и в битката за златото ще се изправи срещу Локомотив 2020. С достигането си до финал в региона двата тима вече си осигуриха и класиране на националните финали в средата на месеца. Баскетболистите на Явор Аспарухов пък ще играят за бронза на Запад, където ще премерят сили с опитния състав на Хебър.

Тимът от Своге имаше леко предимство още от самото начало, но без да успее да се откъсне с голяма разлика, като след десет минути игра имаше минимален аванс при 22:21. Стрелбата на домакините обаче започна да изневерява и те отбелязаха едва 8 точки през втория период, а в комбинация с многото си грешки, на почивката съперникът им се откъсна с 48:28. Преднината на Спортист достигна 28 точки след паузата, а преди последната част той водеше със 71:49. НСА успя да заличи част от изоставането си в оставащото време, но без това с нещо да промени крайния изход на срещата.

Дамян Стоянов отново бе над всички за победителите с 26 точки и 9 борби. Малко не достигна на Борис Матраков за трипъл-дабъл – 16 точки, 8 борби и 9 асистенции, а Александър Иванов отбеляза 14 точки. За НСА най-резултатен с 14 точки бе Мартин Петров, 12 отбеляза Георги Дамянов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани