11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориДевет кандидатури за селекционери на националните отбори при подрастващите

Девет кандидатури за селекционери на националните отбори при подрастващите

Ето и кои са те

Девет треньори са подали кандидатурите си за селекционери на националните отбори на България при подрастващите за европейските първенства през 2024 г. Срокът за това изчете по-рано тази седмица. 

В женското направление двама от наставниците са изявили желание да застанат начело на отбори в две от възрастите – до 18 и до 20 години, като това са досегашният старши-треньор Маргарита Маринкова (Рилски спортист) и Кирил Петров (Шоутайм). 

При девойките до 18 г. за поста техен конкурент е Силвия Пеева (Славия), а при жените до 20 г. – Преслав Пешев (Монтана 2003). Единственият кандидат за селекционер при момичетата до 16 г. е Лъчезар Коцев (Шампион 2006). 

Васил Христов (Балкан) има желание да остане начело на младежката ни формация и догодина, докато една подадена заявка има и за наставник на момчетата до 16 г. и тя е от Янко Янков (Шумен). 

Две са кандидатурите за селекционер на юношите – Асен Николов (Академик Пловдив), който води отбора и последното лято, както и Стойо Чолаков (Тунджа Ямбол), класирал състава до 16 години в Дивизия А. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

  1. […] Общо деветима треньори подадоха своите кандидатури в …, а за три от отборите имаше само по една заявка – при 16-годишните и в двете направления, както и при младежите. Предложенията на Треньорската комисия ще бъдат разгледани на следващото заседание на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол. […]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани