Майк Браун: Играхме мач, беше супер, но това не е темата на деня

Дори не искам да говоря за баскетбол, добави треньорът на Сакраменто

200

Tреньорът на Сакраменто в НБА Майк Браун не бе готов да говори за баскетбол след първия oфициален мач на Александър Везенков и Кингс през 2023/2024. Българинът дебютира в най-силното първенство в света при успеха над Юта със 130:114.

Не знам всичко, което се случва. Не съм толкова умен, но знам, че като държава трябва да направим нещо. Вървя тук и някой ми казва, че е имала масова стрелба в Мейн, при която са загинали 22 души в хранителен магазин. Ако това не докосва никого, не знам. Дори не знам какво да кажа. Това е абсолютно отвратително и тъжно. Седим и гледаме как се случва отново и отново, но никой не прави нищо по въпроса. Това е тъжен ден за нашата държава и за света. Докато не направим нещо, това ще продължава да се случва. Нашите деца няма да могат се насладят на това, което би трябвало да е САЩ. Не искаме да се справим с проблем, който е пред очите ни“, каза по време на пресконференцията след срещата Майк Браун.

Дори не искам да говоря за баскетбол. Играхме мач, беше супер, забавлявахме се и спечелихме. Това е чудесно, но очевидно това не е темата на деня. Ако не направим нещо, нещата за тази страна ще приключат“, добави той.

Предишна статияЛука Дончич и Далас помрачиха дебюта на Виктор Уембаняма в НБА (видео)
Следваща статияДевет кандидатури за селекционери на националните отбори при подрастващите
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."