7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориДве поред за националите до 18 г. на европейското (видео)

Две поред за националите до 18 г. на европейското (видео)

Юношите нанесоха първо поражение на Грузия на шампионата в Румъния

КАКВО СЕ СЛУЧИ: 18-годишните национали постигнаха втора поредна победа на европейското първенство, Дивизия Б в Румъния. В северната ни съседка отборът на Даниел Клечков надви Грузия с 64:60 в мач от група B на турнира. Нашите са с баланс от 2-1 в своя поток, подобно на днешния си съперник.

НАЙ-ДОБРИ: Илиян Пищиков даде тон на България с 18 точки. Кръстомир Михов добави 14. Михаил Гавазов се разписа с 8 точки. Мартин Ковачев се отчете със 7 точки.

Гиорги Очкхидзе бе най-добър за Грузия с 21 точки. Гиорги Сулаберидзе остана със 17 и 9 борби.

РАЗВИТИЕТО: Юношите достигнаха до двуцифрен аванс още в първите 10 минути, което им помогна да фиксират 23:15 в своя полза. През втория период нашите държаха лидерството, водени от Илиян Пищиков, Кръстомир Михов и Мартин Ковачев, за да поставят на таблото 40:28 на голямата почивка.

След паузата българите владееха инициативата, но грузинците все пак се доближаха чрез Гиорги Очкхидзе и Гиорги Сулаберидзе за 45:50. През последната четвърт съперникът сведе пасива си до 1 точка, но Момчил Кадиев и Христо Бъчков бяха точни за 53:49. Грузия успя да излезе напред 2.36 мин. преди края след кош на Гиорги Сулаберидзе, но националите до 18 г. не се отказаха и чрез Илиян Пищиков и Кръстомир Михов стигнаха до победата, оформяйки крайното 64:60.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 2 август (вторник) от 15.45 ч. националите до 18 г. ще играят срещу Нидерландия. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – ГРУЗИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани