7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориДжоел Ембийд искал да играе за Франция и на Евробаскет 2022

Джоел Ембийд искал да играе за Франция и на Евробаскет 2022

Това обаче няма да се случи, тъй като центърът се възстановява от операция на ръката

Една от звездите в НБА Джоел Ембийд е обмислял възможността да се присъедини към френския национален отбор за Евробаскет 2022. Това потвърди генералният мениджър на представителния тим Борис Диау.

Последният добави още, че центърът ще бъде регистриран като играч на Франция, след като получи необходимите документи. Джоел Ембийд обаче претърпя и операция, заради травма в ръката, което също би му попречило да се присъедини към селекцията на Венсан Коле през това лято.

Очаква се Джоел Ембийд да дебютира за сребърния медалист от последната Олимпиада на световното първенство през 2023 г., ако тимът успее да се класира за този турнир.

На европейското Франция ще бъде в група B, където са още съставите на Литва, Босна и Херцеговина, Германия, Унгария и Словения. Първият мач на Руди Гобер и компания на шампионата на Стария континент ще бъде на 1 септември срещу Бундестима.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани