17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияЧерноморец вгорчи дебюта на Любо Минчев начело на Спартак (видео)

Черноморец вгорчи дебюта на Любо Минчев начело на Спартак (видео)

Бургазлии се върнаха към победите в НБЛ след две поредни загуби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец прекъсна негативна серия от две поредни загуби в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ тимът на Васил Евтимов се справи със Спартак с 88:81 при дебюта на Любо Минчев начело на плевенчани в среща от 15 кръг. Бургазлии вече са с баланс от 6-8 и са шести в класирането на НБЛ, докато отборът от Града под Панорамата има 7 успеха и 7 поражения и е на четвърто място.

НАЙ-ДОБРИ: Георги Боянов даде тон на Черноморец с 24 точки и 7 борби. Джордан Тъкър дебютира с 20 и 5 борби за 38 минути в игра. Мунис Туту приключи с 16 точки, 6 борби и 12 асистенции. Симеон Лепичев вкара 14. Макол Моайен също стигна до двойните показатели – 12 точки и 10 борби.

Новият капитан на Спартак Мартин Маринов реализира 19 точки, от които 6 тройки. Ивко Ивков се отчете с 13 и 5 борби. Николай Стоянов и Станимир Маринов завършиха с по 12 точки. Седариан Рейнс остана с 10 и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Черноморец стартира ударно и на бърза ръка стигна до двуцифрен аванс за 29:14, воден от Мунис Туту, Макол Моайен и Георги Боянов. През втория период Симеон Лепичев, Джордан Тъкър и Николай Титков направиха преднината на бургазлии 20 точки, но Спартак отвърна чрез Станимир Маринов, Цветомир Чернокожев и Мартин Маринов, за да постави на таблото 34:48 след 20 минути.  

След паузата гостите направиха серия от 10-5, дело на Мартин Маринов, Николай Стоянов и Седариан Рейнс, за да се доближат на 9 точки. Домакините не се забавиха и чрез Джордан Тъкър, Георги Боянов и Макол Моайен фиксираха 72:56 в своя полза в края на третата част. В последната четвърт Николай Стоянов и Станимир Маринов доближиха плевенчани на 11 точки, но Черноморец отново намери решение и чрез Джордан Тъкър, Симеон Лепичев и Георги Боянов пак поведе с 15 точки. Тимът от Плевен все пак се вдигна на щурм и сведе изоставането си до 7 точки чрез Седариан Рейнс, Ивко Ивков, Мартин Маринов и Дейвид Хоутън, но за повече нямаше време.  

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 януари Черноморец ще гостува на Левски, докато Спартак Плевен ще приеме Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН 

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани