9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАДалас грабна златото в Югозападната дизивия (видео)

Далас грабна златото в Югозападната дизивия (видео)

Маверикс си осигуриха петото място на Запад и дуел срещу Клипърс в първия кръг на плейофите в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас постигна 16-та победа в последните си 18 мача в НБА. Маверикс надиграха Маями със 111:92 като гости, за да си гарантират титлата в Югозападната дизивия.

И ОЩЕ: Успехът гарантира на Далас петото място в Западната конференция на НБА. Това означава, че Маверикс ще се изправят срещу Лос Анджелис Клипърс в първия кръг на плейофите. Това ще се случи за трети път в последните четири сезона в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич финишира с 29 точки, 9 борби и 9 асистенции за Далас. Кайри Ървинг добави 25. По 12 точки вкараха Дариъс Гарланд, Дерик Джоунс Джуниър и Пи Джей Уошингтън, като последният грабна и 6 борби.

Тайлър Хиро бе най-резултатен за Маями с 21 точки, 7 борби и 6 асистенции. Кевин Лав бе много полезен и оформи дабъл-дабъл – 16 и 11 борби. Кейлъб Мартин остана с 14 точки и 6 асистенции.

КЛЮЧЪТ: Гостите бяха по-точни в стрелбата от игра – 49.4% срещу 40.7% за „горещите“. Освен това, Маверикс направиха и повече асистенции – 27 срещу 22 завършващи подавания за домакините.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 април Далас ще излезе срещу Детройт, докато Маями ще спори с Торонто.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани