12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаДабъл-дабъл за Везенков, Олимпиакос с 15 поред в Гърция

Дабъл-дабъл за Везенков, Олимпиакос с 15 поред в Гърция

Крилото обезличи защитата на Йоникос

Александър Везенков и Олимпиакос продължават победния си ход в Гърция. На свой терен крилото и отборът му бяха категорични срещу Йоникос след 100:68 в мач от 16 кръг в шампионата на южната ни съседка. Така „червено-белите“ вече имат баланс от 15-0.

206-сантиметровият баскетболист даде тон на Олимпиакос и оформи още един дабъл-дабъл – 18 точки и 13 борби, допълнени от 4 асистенции и 1 открадната топка за 28 минути, след като бе сред титулярите. При стрелбата си националът на България бе 8/11 за две точки и 2/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

15 точки и 5 асистенции за победителите регистрира Костас Папаниколау. Алек Питърс се завърна с 13, 5 борби и 6 асистенции.

Анхел Кастило бе най-резултатен за Йоникос с 20 точки и 6 борби.

Александър Везенков и компания започнаха ударно срещата, след като дръпнаха с 27:9 след една четвърт. В остатъка от двубоя селекцията на Йоргос Барцокас не изпусна инициативата.

Олимпиакос е без допуснато поражение в гръцкия елит този сезон, както и с мач по-малко. На 17 февруари Александър Везенков и колегите му ще излязат срещу Арис в среща от 1/4-финалите в турнира за Купата в южната ни съседка. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЙОНИКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани