9.7 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАКлипърс отвърнаха за 2-1 във финалите на Запад (видео)

Клипърс отвърнаха за 2-1 във финалите на Запад (видео)

И завръщането на Крис Пол не спаси Финикс

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Клипърс записаха първа победа във финалите на Запад в НБА. „Ножиците“ се справиха с Финикс със 106:92 у дома, за да намалят до 1-2 в битката за златото в своята конференция. Така серията от девет поредни успеха на Сънс в плейофите бе спряна.

НАЙ-ДОБРИ: Пол Джордж се развихри за Клипърс и навъртя 27 точки, 15 борби и 8 асистенции. Реджи Джаксън добави 23. Ивица Зубац също стигна до двойните показатели – 15 точки и 16 борби.

Диандре Ейтън бе най-добър за Финикс с 18 точки и 9 борби. Девин Букър, който носеше предпазна маска заради удара в носа от предишния двубой, се разписа с 15, 5 борби и 5 асистенции. Майкъл Бриджис остана с 13 точки и 6 борби. Камерън Пейн не доигра срещата, заради контузия в левия глезен.

И ОЩЕ: Крис Пол се завърна в игра за „слънцата“, след като бе под карантина заради коронавирус. Гардът, който заяви след срещата, че е благодарен, че може отново да бъде на терена, остави срещу името си 15 точки, 2 борби, 12 асистенции и 3 откраднати топки за 39 минути като титуляр.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Тимът от Ел Ей наложи темпото си в третата част, след като направи серия от 21-3, дело на Пол Джордж, Терънс Ман, Реджи Джаксън и Ивица Зубац, за да дръпне със 71:56 и оттам връщане за съперника нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач между Лос Анджелис Клипърс и Финикс ще бъде на 27 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ КЛИПЪРС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани