7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоНационални отбориГрешна стъпка за юношите на европейското в Румъния (видео)

Грешна стъпка за юношите на европейското в Румъния (видео)

Националите до 18 г. загубиха от Нидерландия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за юноши допусна втора загуба на европейското първенство, Дивизия Б в Румъния. В северната ни съседка отборът на Даниел Клечков претърпя поражение от Нидерландия с 66:70 в мач от група B на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Водещият реализатор на шампионата Илиян Пищиков отбеляза 19 точки за България плюс 5 борби. Кристиян Попов добави 12.

Флориан-Марин Рийкърс оформи дабъл-дабъл за Нидерландия – 18 точки и 14 борби. Латиф Диуф се отчете с 16 и 6 борби. Райън ван Йек приключи с 10 точки и 6 борби.

РАЗВИТИЕТО: Юношите поведоха с 12:7 след успешни атаки на Илиян Пищиков и Даниел Делев. Нидерландия отвърна чрез Флориан-Марин Рийкърс, Райън ван Йек и Джибе Сикинг, за да фиксира 19:14 в своя полза в края на първата част. През втория период националите до 18 г. се доближиха за 23:26, но съперникът не се даде и дръпна, воден от Латиф Диуф, за да постави на таблото 38:27 на голямата почивка.

След паузата отборът ни не се отказа и сведе пасива си до 44:49 чрез Момчил Кадиев, Кристиян Попов и Мартин Ковачев. Флориан-Марин Рийкърс и Райън ван Йек обаче дадоха нов импулс на Нидерландия за 57:48 в края на третата четвърт. В последните 10 минути българите се вдигнаха на щурм, за да намалят изоставането си до 4 точки, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (3 август) от 20.15 ч. националите до 18 г. ще играят срещу Норвегия. 

СТАТИСТИКА ОТ НИДЕРЛАНДИЯ 18 – БЪЛГАРИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани