12.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Горан Драгич със Словения на Евробаскет 2022

Горан Драгич със Словения на Евробаскет 2022

На 36 години гардът е готов за битки

На 36 години Горан Драгич отново ще носи екипа на Словения на европейско. 191-сантиметровият гард обяви завръщането си в националния отбор на своята страна, използвайки социалните мрежи.

„Завръщам се“, написа новото попълнение на Чикаго в НБА под снимка с трофея от Евробаскет, който завоюва с представителния си тим през 2017 г.

На шампионата на Стария континент преди пет години Горан Драгич бе избран и за MVP. Освен това, същата година той получава приза „Евроскар“, който се връчва на най-добрия играч в Европа.

Горан Драгич е част от националния отбор на Словения от световното първенство в Япония през 2006 г. След това участва на европейското през 2007 г. Ролята му става още по-значителна на шампионата на Стария континент през 2009 г. в Полша и на Мондиала през 2010 г. в Турция.

На европейските през 2011 и през 2013 г. вече играе рамо до рамо с брат си Зоран Драгич. През 2014 г. е определен за капитан на Словения, който извежда на световното в Испания. Три години по-късно обявява, че ще се оттегли след Евробаскет, който носи първо злато в историята на Словения, като тогава вече е съотборник и на Лука Дончич.

Горан Драгич бе и в селекцията на Словения през юли, когато участва в два мача от квалификациите за световното първенство, съответно срещу Хърватия и Швеция. В тях той записва средно по 19.5 точки, 2.5 борби и 2.5 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани