5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаМакаби Тел Авив издрапа до петото място в редовния сезон на Евролигата...

Макаби Тел Авив издрапа до петото място в редовния сезон на Евролигата (видео)

Израелският гранд отказа Фенербахче у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Макаби Тел Авив си осигури петото място в редовния сезон на Евролигата. Израелският гранд спечели сблъсъка с Фенербахче с 85:76 в отложен двубой от 23 кръг в турнира на богатите. Отборът на Ави Авен изпрeвари Анадолу Ефес и финишира този етап с баланс от 17-11, докато „фенерите“ завършват 12-ти с 10 успеха и 18 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Джеймс Нънали отбеляза 19 точки плюс 7 борби за Макаби Тел Авив. Анте Зизич добави 16 и 7 борби. Скоти Уилбекин се отчете с 14 точки, 6 асистенции и 5 откраднати топки. Дерик Уилямс вкара 10.

Девин Букър бе най-добър за Фенербахче с 14 точки. Ахмет Дювериоглу се разписа с 12 и 5 борби. Исмет Акпинар остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: В средата на последната четвърт на таблото имаше равенство за 73:73. Гостите обаче поведоха с кош на Акиле Полонара за 75:73. Макаби отговори със серия от 12-1, дело на Кийнан Еванс, Анте Зизич, Анджело Калояро и Скоти Уилбекин, с което си осигури успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия кръг на плейофите в Евролигата Макаби Тел Авив ще спори с Реал Мадрид. Играе се до три успеха от пет двубоя. Първият мач ще бъде на 20 април на испанска земя.

СТАТИСТИКА ОТ МАКАБИ ТЕЛ АВИВ – ФЕНЕРБАХЧЕ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани