12.6 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоНБАВ Сакраменто готвят дуо между Александър Везенков и Кийгън Мъри (видео)

В Сакраменто готвят дуо между Александър Везенков и Кийгън Мъри (видео)

Кингс вече кроят планове как ще използват българина, ако той избере НБА това лято

Бъдещето на Александър Везенков продължава да не слиза от първите страници. Лидерът на Олимпиакос е свързван все по-често с преминаване в НБА, където се очаква да облече екипа на Сакраменто Кингс. „Кралете“ притежават правата на българския национал и по време на миналия сезон показаха, че го искат в своите редици, тъй като изявите му бяха изгледани последователно от вицепрезидента Фил Джаубар, мениджъра Монти МакНеър и старши треньора Майк Браун.

Според Sportal.gr тимът от щата Калифорния има ясен план за ролята на крилото. Кингс оценяват качествата на 27-годишния баскетболист, който притежава добър размер за позицията на тежкото крило, отлична стрелба зад дъгата и високо баскетболно IQ. Информацията гласи, че 206-сантиметровият стрелец ще бъде резерва на една от звездите на отбора – Кийгън Мъри, който играе на същата позиция и бе изтеглен в Драфта преди година под №4. Не се изключва възможността американецът и българинът да играят заедно по едно и също време.

По този начин първият ще може да бъде използван и като леко крило, а „кралете“ са се насочили и към привличането на О Джи Ануноби от Торонто Раптърс. Ако калифорнийци успеят да привлекат британеца, ще трябва да се разделят с играчи като Малик Монк и Кевин Хъртър.Това ще осигури още по-сериозно игрово време на сина на Сашо Везенков.

Роденият в Никозия играч има откупна клауза на стойност от 1.5 милиона евро, като половината от нея трябва да бъде платена от Сакраменто. Спортист №1 на България за 2022 г.има и валиден договор с гърците до края на 2024/2025, като за този период ще прибере 4.5 млн. евро. Само преди ден стана ясно, че „червено-белите“ ще сторят всичко възможно да го задържат, тъй като са готови да му предложат нов контракт за още 4 години и 2 млн. евро на сезон. Очаква се той и ръководството на тима от щата Калифорния да седнат на масата за преговори съвсем скоро.

Той изпрати най-успешния си сезон в своята кариера. Нечовешкото му представяне бе в основата на спечелването титлата, Купата и Суперкупата на Гърция. Българинът бе абсолютен господар и в Евролигата, където прибави към колекцията си MVP на редовния сезон, намери място в Идеалната петица, завоюва приза за Най-добър реализатор през кампанията и на Финалната четворка в Каунас.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани