16.8 C
София
вторник, април 30, 2024
НачалоБългарияВ Плевен наградиха с плакет финалиста от турнира за Купата на България

В Плевен наградиха с плакет финалиста от турнира за Купата на България

От лагера на Спартак на среща с кмета в Общината

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански посрещнаха представители на Спартак, който се класира на второ място в турнира за Купата на България. На поканата на местната управа се отзоваха треньорът Любомир Минчев, мениджърът Богдан Петков, треньорът в клуба Тодор Тодоров и капитанът Станимир Маринов.

От името на общината д-р Валентин Христов връчи Плакет на кмета, а председателят на Общинския съвет поднесе поздравителен адрес.

За нас плевенските баскетболистите са победители. Пожелаваме им успех„, каза д-р Валентин Христов.

За първи път от 28 години плевенският баскетбол отново е на финал дали в първенството, дали за Купата на България. За съжаление на финала не изглеждахме както ни се искаше. От тук нататък влизаме в решителната част от сезона на Националната баскетболна лига. В края на април започват елиминациите, надяваме се да влезнем в битката за медалите„, каза и мениджърът на клуба Богдан Петков.

„Още преди да започне мачът в неделя казах, че независимо от резултата, това е изключителен успех“, допълни председателят на Общинския съвет.

„Този успех показва правилния начин за работа и ние трябва да го продължим и надграждаме. Този отбор с това ръководство, с помощта на общината и на отделни спонсори се движи в правилна посока и може да постига успехи„, подчерта доц. Иван Малкодански.

Той добави, че местната управа търси варианти за обновяване на спортната инфраструктура в Плевен с подкрепата на държавата.

„Славните години на баскетбола ще започнат да се връщат в Плевен“, категоричен бе капитанът на отбора Станимир Маринов.

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани