12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаДий Бост на висота, Галатасарай даде урок на Остенде в Шампионската лига...

Дий Бост на висота, Галатасарай даде урок на Остенде в Шампионската лига (видео)

Гардът наниза 23 точки за своя тим в Белгия

Дий Бост даде заявка за силен сезон с Галатасарай. Гардът изведе своя тим до категорична победа над Остенде с 92:78 като гост в мач от група C на Шампионската лига. Това бе първи двубой за отбора на участника Евробаскет 2022 с България в надпреварата за 2022/2023.

Дий Бост нямаше спиране, отбелязвайки 23 точки и превръщайки се в реализатор №1 за Галатасарай в срещата, като 15 от тях бяха реализирани през първото полувреме. При стрелбата си зад дъгата той бе 5/10, както и 6/11 от средно разстояние и 6/6 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, баскетболистът допълни сметката си с 1 борба и 3 асистенции за 25 минути на паркета.

Садик Кабача добави 15 точки и 5 борби. Реймар Морган и Брайън Ангола вкараха по 11, като първият грабна и 8 борби.

Пиер-Антоан Жиле бе най-добър за Остенде със 17 точки и 5 борби. Tрейшон Търман остана с 13 и 10 борби.

Дий Бост и компания не се забавиха и достигнаха до двуцифрен аванс след 10 минути игра за 29:19. В остатъка от двубоя Галатасарай не изпусна инициативата и стигна до победата, оформяйки крайното 92:78.

Родно присъствие имаше сред тримата рефери. Мартин Хорозов следеше за спазване на правилата по време на срещата, заедно с Луис Кастило (Испания) и Серхи Засчук (Украйна).

В следващия кръг на Шампионската лига Дий Бост и неговият отбор ще се изправят срещу Легия Варшава. Двубоят ще бъде на турска земя на 11 октомври. 

СТАТИСТИКА ОТ ОСТЕНДЕ – ГАЛАТАСАРАЙ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани