13.6 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългарияВихрен Спартак развали завръщането на ЦСКА в НБЛ (ВИДЕО)

Вихрен Спартак развали завръщането на ЦСКА в НБЛ (ВИДЕО)

Плевенчани навъртяха 91 точки в новата зала на "армейците" при дебюта на Станимир Маринов и пред погледа на Кубрат Пулев

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак Плевен помрачи официалното завръщане на ЦСКА в мъжкия ни елит след 13-годишна пауза. Отборът на Тодор Тодоров постави ударно начало на сезона в НБЛ, след като надигра „армейците“ с 91:65 като гости в новата зала в местността „Къро“, в столицата. Двубоят бе от 1 кръг в шампионата през 2022/2023.

НАЙ-ДОБРИ: Барет Бенсън поведе колоната на реализаторите за Спартак с 21 точки и 5 борби. Мартин Маринов добави 16. По 12 точки реализираха Евгени Хаджирусев и Цветомир Чернокожев, като първият направи и 6 асистенции, докато вторият овладя и 6 борби. Ивко Ивков се включи от пейката с 11. Първи минути получи и Станимир Маринов, който се разписа с 5 точки, 1 борба, 5 асистенции и 1 открадната топка.

Виктор Маргаритов не бе в групата на ЦСКА днес. От неговите колеги Райли Оуенс бе най-добър със 17 точки. Зейн Ноулс регистрира 14 и 9 борби. Алекс Симеонов остана с 13 точки.

И ОЩЕ: Редица личности, свързани с родния баскетбол и с ЦСКА, уважиха първия официален мач на „армейците“ в шампионата през 2022/2023. Сред тях бяха Георги Глушков, Петко Маринов, Атанас Голомеев, Станислав Станков, Тодор Богданов, Васил Стоянов, Йордан Бозов, Силвия Пеева, Радостина Димитрова. В спортното съоръжение бяха и членът на УС на столичния клуб Александър Чакмаков и президентът му Роберт Гергов, както и президентът на Левски Тити Папазов и Филип Виденов, който от няколко месеца изпълнява фукциите на изпълнителен директор на БФБ. В залата се появи и българският боксьор Кубрат Пулев.

Кубрат Пулев и много личности от родния баскетбол изгледаха първия мач на ЦСКА в НБЛ след 13-годишна пауза (СНИМКИ)

На почивката от ЦСКА отдадоха заслуженото на легенди като Людмил Катерински и Петко Маринов, които бяха наградени на специална церемония. Призът на първия получи неговата дъщеря.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало плевенчани се изстреляха напред с 18 точки за 23:5 след успешни акции на Евгени Хаджирусев, Мартин Маринов, Барет Бенсън и Николай Стоянов. Сушата за домакините прекъсна Алекс Симеонов, който фиксира 10:24 в края на първата част. През втория период Спартак направи преднината си 23 точки чрез Ивко Ивков, Барет Бенсън и Николай Маринов за 35:12. Въпреки усилията на Зейн Ноулс, Венцислав Петков и Мартин Сотиров, гостите държаха лидерството и с помощта на Евгени Хаджирусев, Барет Бенсън и Мартин Маринов поставиха на таблото 49:24 след 20 минути на игра.

След паузата ЦСКА направи серия от 7-0, дело на Райли Оуенс и Венцислав Петков, за да сведе изоставането си до 31:49. Спартак отвърна чрез Станимир Маринов, Димитър Маринчешки и Цветомир Чернокожев за +25 в своя полза. Андрей Иванов и Дамян Минков все пак намериха верните решения в атака за 49:68 след 30 минути. През последната част Спартак не намали оборотите и чрез Барет Бенсън, Ивко Ивков и Евгени Хаджирусев и Цветомир Чернокожев се изстреля напред с 35 точки, което се оказа достатъчно за крайното 91:65.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 октомври Спартак Плевен ще приеме Левски, а четири дни (б.а. – на 13 октомври) по-рано ЦСКА ще гостува Шумен.

СТАТИСТИКА ОТ ЦСКА – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани