12.3 C
София
петък, май 17, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Ние сме отбор, от който аз искам всеки един да...

Тодор Тодоров: Ние сме отбор, от който аз искам всеки един да помага на другия

Нашата цел през този сезон е да започнем там, откъдето завършихме миналия и да надградим, заяви треньорът на Спартак

„В един такъв мач трудно се правят изводи, с оглед на резултата. Химията, подкрепата и нагласата след и преди двубой е факт, независимо дали побеждаваме или падаме. Имаме още неща, които трябва да стиковаме баскетболно и да намерим правилната рецепта кой, къде и как трябва да бъде използван, както и да помага. Това се опитвам да кажа на моите играчи още от първия ден, ние сме отбор, от който аз искам всеки един да помага на другия. Видяхте, че днес до голяма степен се получи. Не мога да направя чак такива баскетболни изводи, но се надявам занапред да успеем да задържим химията в тима, заяви треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров след победата над ЦСКА на старта на сезона в НБЛ с 91:65. 

„Във всяко едно интервю преди мача с ЦСКА казвах, че отборът и треньорският щаб е респектиран от това нещо. Относно мачовете с тях, всяка една среща, в която съществува това име или на някои от другите грандове, това е празник за спорта. Радваме се, че през този сезон имаме удоволствието този отбор да е сред нас. Естествено, пожелавам всичко да е наред и да има по-интересни мачове“, добави наставникът на плевенчани. 

Вихрен Спартак развали завръщането на ЦСКА в НБЛ

Все пак в нашия отбор са събрани доста опитни играчи, за които е нужно време. Те имат опита да се измъкват от всякакви ситуации. Относно селекцията, аз се радвам, че успяхме да изпълним всяка една поставена цел след края на миналия сезон. Идеята е такава, че момчетата, които привлякохме, са такива, които се вписват в колектива и неслучайно са избрани да бъдат в нашия тим„, бе мнението на бившия център. 

„Фаворитите ги създават медиите и баскетболната общественост. Ние се опитваме да работим за всеки мач като за отделна цел. Не искаме да казваме хоп преди да сме скочили и да тръгваме с голямата кошница, както някои хора се опитват да ни поставят в тази ситуация. Ние сме отбор, който е настроен да свърши много работа през този сезон от гледна точка на тренировъчния процес. Надявам се по време на мачовете да имаме отражение на това, което искаме да свършим на тренировките“, допълва Тодор Тодоров.

„Нашата цел през този сезон е да започнем там, откъдето завършихме миналия и да надградим. В последните ни два домакински двубоя през миналия сезон, седмица преди това в Плевен се говореше само за баскетбол. Не е нужно да обяснявам как се чувства един играч, който знае, че е идол в очите на стотици плевенски деца. Призовавам цялата спортна общественост да ни подкрепи срещу Левски следващата седмица. Момчетата го заслужават, заради труда, който полагат“, завърши той. 

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани