7.9 C
София
неделя, май 5, 2024
НачалоБългарияБерое се справи с Академик и влезе в графата на победителите на...

Берое се справи с Академик и влезе в графата на победителите на старта на сезона (видео)

Старозагорци наказаха грешките на съперника у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое даде старт на сезона в НБЛ с победа. В своята зала „Общинска“ отборът на Бойко Миленков надви Академик Пловдив с 94:86 в последния мач от 1 кръг в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: В състава на Берое не беше Дариъс Хол. От неговите съотборници Ти Кей Идоджи завърши с 23 точки и 7 борби за Берое. По 19 добавиха Робърт Георгиев и Корнелиъс Хъдсън, като вторият овладя и 6 борби. Александър Тодорович оформи дабъл-дабъл – 17 точки и 10 борби плюс 5 асистенции.

В групата на Академик не бе капитанът Тони Гуджино. От неговите колеги  Александър Милов бе най-резултатен за Академик Пловдив с 19 точки. Васил Бачев реализира 16 в добавка към 6 борби и 7 асистенции. Омар Крайем се отчете с 15 точки, 6 борби и 8 асистенции. С по 10 останаха Томислав Минков и Кръстомир Михов, като първият грабна и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като след 20 минути Берое бе напред с 44:39, воден от Ти Кей Идоджи, Робърт Георгиев и Корнелиъс Хъдсън. След паузата преднината на старозагорци стана 9 точки, но гостите не се отказаха и чрез Омар Крайем, Томислав Минков, Александър Милов и Кръстомир Михов стигнаха до обрат за 57:56. Ти Кей Идоджи, Робърт Георгиев и Мартин Стефанов обаче не сбъркаха за 66:62 в полза на „зелено-белите“ след 30 минути. През последната четвърт Берое увеличи преднината си до 11 точки, с което стигна до крайното 94:86.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 15 октомври Берое ще гостува на Ямбол, а същия ден Академик ще пътува до Бургас за мач с Черноморец.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – АКАДЕМИК

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани