17.4 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков над всички при нов успех на Олимпиакос в Гърция

Везенков над всички при нов успех на Олимпиакос в Гърция

16 точки за българина срещу Колосос Родос

Aлександър Везенков и Олимпиакос завършиха редовния сезон в Гърция с победа. На свой терен българинът и отборът му не оставиха шансове на Колосос Родос след 93:74 в мач от последния 26 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило даде тон на Олимпиакос в срещата и се разписа с 16 точки, като бе 4/6 при стрелбата си от средно разстояние, 2/3 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

На сметката си националът остави още 7 борби и 2 асистенции, след като започна сред титулярите за гръцкия гранд. Александър Везенков се задържа в игра 20 минути.

От неговите колеги Костас Слукас вкара 11 точки плюс 15 асистенции, за да оформи дабъл-дабъл.

Джордан Флойд бе най-резултатен за Колосос Родос с 21 точки и 5 асистенции. Кени Уилямс отбеляза 17.

Домакините имат предимство под двата ринга, като грабнаха общо 34 срещу 24 борби за съперника. Освен това, селекцията на Йоргос Барцокас показа по-точен мерник зад дъгата – 15/26 срещу 7/25 за Колосос Родос.

Олимпиакос на Александър Везенков има в актива си общо 23 успеха и 1 поражение, като финишира първи в редовния сезон. Първият съперник на „червено-белите“ в плейофите на Гърция ще бъде Перистери.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – КОЛОСОС РОДОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани