12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЙордан Янков: Трябва да се бяга повече и да сме по-агресивни

Йордан Янков: Трябва да се бяга повече и да сме по-агресивни

След полувремето започваме да играем коренно различно, бе мнението на треньора на Академик

За пореден мач първите 20 минути ги проспиваме. Всеки път говорим за това на анализите на подготовката преди мачовете. След полувремето започваме да играем коренно различно, подобряваме играта си и последните три мача ги  взимаме. Надявам се когато започнат мачовете с отборите с по-предно класиране да играем от първата секунда сериозен, агресивен баскетбол, за да имаме шансове срещу тези отбори. Основното беше, че спряхме техния най-добър играч, който в последните мачове правеше по 30 точки и го лимитирахме на 6, което е много позитивно. От тази гледна точка момчетата си свършиха работата. Трябва да се бяга повече и да сме по-агресивни„, заяви треньорът на Академик Йордан Янков след победата над Шумен със 79:72 в мач от НБЛ. 

Надявам се да сме по-спокойни в двубоя срещу Рилски спортист. Почти сигурно сме си гарантирали място в плейофите и от сега нататък започваме да се готвим за тях, защото ще е много трудно да станем седми, почти невъзможно. Този мач ще е и подготовка за първия мач от плейофите, защото е доста вероятно да играем именно срещу Рилски спортист в тях, каза още наставникът на пловдивчани, които са осми с баланс от 9-16.  

Ето и какво сподели за срещата баскетболистът на Академик Томислав Минков, който се отчете с 15 точки и 5 борби.

„За съжаление отново не успяхме да влезем добре през първото полувреме. Шумен имаше много повече агресия от нас, взимаха ни борбите. Второто полувреме променихме това и започнахме да играем по-бързо, с повече агресия. Вкарахме много лесни точки в транзиция и това ни донесе победата. Предстоят ни още мачове и в тях ще се опитаме да спечелим, защото ако можем да гоним седмото място, ще го направим.”

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани