18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАВезенков и Сакраменто срещу Юта, Голдън Стейт и Лейкърс в първите си...

Везенков и Сакраменто срещу Юта, Голдън Стейт и Лейкърс в първите си мачове в НБА през 2023/2024

Крилото може да направи официалния си дебют за Кингс след малко повече от два месеца

Александър Везенков може да дебютира официално в НБА след малко повече от два месеца. Първият мач на новия отбор на крилото – Сакраменто в лигата за 2023/2034 ще бъде срещу Юта на 26 октомври като гост.

Първото домакинство на Кингс и българина ще e на 28 октомври срещу Голдън Стейт. На 30 октомври Спортист №1 на България за 2022 г. и „кралете“ ще приемат Лос Анджелис Лейкърс.

Цялата програма на Кингс за 2023/2024 в НБА можете да намерите тук

Стартът на новия сезон в най-силното първенство в света ще бъде даден на 25 октомври с два мача – Денвър – Лейкърс и Голдън Стейт – Финикс. Цялата програма за сезона в НБА можете да откриете тук

През 2023/2024 Александър Везенков и Сакраменто ще участват и в новия турнир на НБА. Срещите от тази надпревара ще се играят през ноември и декември.

От есента 28-годишният баскетболист ще стане вторият българин, който ще се изявява в НБА след легендата Георги Глушков (б.а. – през 1985/1986 с Финикс). Александър Везенков подписа тригодишен договор със Сакраменто това лято, който е на стойност около $20 млн.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани