11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНБАВезенков и Сакраменто не проявиха милост към Портланд в последния си мач...

Везенков и Сакраменто не проявиха милост към Портланд в последния си мач от редовния сезон в НБА (видео)

Българинът и отборът му финишират девети на Запад

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Сакраменто финишираха на девето място в края на редовния сезон в Западната конференция на НБА. Българинът и отборът му минаха през Портланд със 121:82 у дома, достигайки до баланс от 46-36.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков се появи в игра в началото на последната част, като се задържа на терена 10 минути. В тях 206-сантиметровият играч имаше 1 борба и 1 открадната топка, но не успя да се разпише.

От неговите колеги ДиАрън Фокс финишира с 24 точки. Домантас Сабонис добави 18, 11 борби и 9 асистенции. Харисън Барнс се отчете със 17 точки и 5 борби.

Делано Бентън бе най-резултатен за Портланд със 17 точки и 7 асистенции. Диоп Рийд приключи с 14 и 6 борби. Тейс Мур остана с 12 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха по-точни в стрелбата от игра – 49.4% срещу 31.6% за Трейл Блейзърс. Освен това, „кралете“ направиха и повече асистенции – 29 срещу 18 завършващи подавания за съперника.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В първия си мач от турнира за определяне на последните участници в плейофите на Запад Александър Везенков и Кингс ще играят срещу Голдън Стейт, докато в другия дуел Лейкърс ще спорят с Ню Орлиънс.

СТАТИСТИКА ОТ САКРАМЕНТО – ПОРТЛАНД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани