10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориДимана Георгиева сред най-полезните в европейските квалификации

Димана Георгиева сред най-полезните в европейските квалификации

От ФИБА поставиха българката сред тези, които са допринесли за играта на тимовете си в последния игрови прозорец

ФИБА не пропусна да отличи състезателки, допринесли за представянето на отборите си в последния игрови прозорец на европейските квалификации за жени. Този път от международната централа избраха капитанът на България Димана Георгиева.

Опитната състезателка върна годините назад с много продуктивен прозорец. Тя беше много ефективна в двубоя срещу Словения и след това продължи да се бори срещу Гърция преди да изпита разочарованието заради натрупаните лични нарушения”, пишат от ФИБА за баскетболистката на Монтана 2003.

Срещу гъркините Димана Георгиева вкара 12 точки, допълнени от 6 борби и 1 асистенция за 31 минути. В мача срещу Словения тя се разписа с 14 точки, 4 борби и 2 асистенции за същия брой минути.

Въпреки усилията на Димана Георгиева, България финишира трета в своята група А на пресявките с баланс от 2-4 и не успя да си проправи път до шампионата на Стария континент през лятото.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани