20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос сразиха Реал Мадрид в дербито на кръга в Евролигата...

Везенков и Олимпиакос сразиха Реал Мадрид в дербито на кръга в Евролигата (видео)

Крилото наниза 15 точки за успеха на гръцкия гранд

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос се изкачиха отново на върха в Евролигата. Пред своята публика българинът и отборът му се наложиха над Реал Мадрид със 73:60 в мач от 20 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Гръцкият първенец е с баланс от 13-7, колкото има и испанският гранд, но е с по-добри показатели в директните двубои.

НАЙ-ДОБРИ: Крилото се представи силно и бе сред реализаторите за Олимпиакос с 15 точки, 5 борби, 1 асистенция и 2 чадъра за 26 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Спортист №1 на България за 2022 г. бе 6/9 от средно разстояние и 3/3 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Реал е много добър отбор, много добре селектиран. Бяхме добри в защита, раздадохме се на 100%. Важно е да знаете как да печелите, дори и когато нападението ви не върви. Двата успеха срещу Реал са важни, но конкуренцията в Евролигата е сериозна, трябва да сме смирени“, заяви Александър Везенков.

От неговите колеги най-добър бе Томас Уолкъп с 18 точки. Костас Слукас вкара 11 плюс 6 асистенции.

Джанан Муса и Еди Таварес бяха най-резултатни за Реал Мадрид с по 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Феновете, които бяха изпълнили до краен предел Двореца на мира и дружбата в Пирея, станаха свидетели на изключителна битка в защита, в която Олимпиакос наложи волята си. Александър Везенков и компания стигнаха до аванс от 12 точки за 52:40 в края на третия период, но „Белия балет“ намали до 48:56 в последната част. „Червено-белите“ направиха серия от 9-2, за да си върнат контрола, който запазиха до края.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 27 януари Александър Везенков и Олимпиакос ще играят срещу Макаби Тел Авив, докато Реал Мадрид ще приеме Барселона в баскетболното „Ел Класико“ в Евролигата ден по-рано.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – РЕАЛ МАДРИД

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани