5.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос си тръгнаха от Санкт Петербург с наведени глави (видео)

Везенков и Олимпиакос си тръгнаха от Санкт Петербург с наведени глави (видео)

5 точки за българина срещу Зенит

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха трета загуба в Евролигата. Българинът и отборът му отстъпиха на Зенит със 78:84 като гости в мач от 9 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд има в актива си и 6 победи, като заема четвърто място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило остави на сметката на Олимпиакос 5 точки, 3 борби, 1 асистенция и открадната топка за 30 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 1/5 от средно разстояние и 1/2 от тройката.

От неговите колеги Томас Уолкъп вкара 17 точки. По 13 реализираха Мустафа Фал и Костас Слукас, като първият овладя и 6 борби.

Бившият играч на Берое Конър Франкамп завърши с 16 точки. Били Байрън се разписа с 14. Джордан Лойд и Миндаугас Кузминскас останаха с по 12 точки.

КЛЮЧЪТ: Двата състава стояха равностойно на паркета през първата част, приключила при 25:22 в полза на домакините. Проблемите в защита на Олимпиакос и силната игра на Конър Франкамп изведоха Зенит до 49:43. След паузата Везенков и компания направиха серия от 16-9, за да намалят до 58:59. Руснаците отговориха с 9 безответни точки, макар че „червено-белите“ продължиха да се борят. В края Зенит удържа. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Олимпиакос на Александър Везенков ще играе срещу Анадолу Ефес, а Зенит ще излезе срещу АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ЗЕНИТ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани