6.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияБУБА Баскет триумфира на турнира "София Къп"

БУБА Баскет триумфира на турнира „София Къп“

Момчетата на Ивайло Желев победиха Тунджа в последния си мач

БУБА Баскет спечели международния турнир за млади таланти „София Къп“. В зала „Триадица“ момчетата на треньора Ивайло Желев единствени завършиха тридневната надпревара без загуба, а всичките им победи бяха с голяма разлика. Подгласници на шампионите станаха представителите на Вардар Скопие от Северна Македония, а бронзът остана за баскетболистите на Тунджа Ямбол.

В последните срещи днес БУБА Баскет се наложи над Тунджа с 80:57, а Вардар победи Раднички Крагуевац със 79:54. Така сръбският отбор завърши единствен без победа. В залата този уикенд бе и селекционерът на националния ни отбор Росен Барчовски, който внимателно следеше изявите на бъдещите български национали.

След двугодишна пауза, заради пандемията турнирът отново бе с международно участие. Надпреварата бе за 15-годишни баскетболисти и се организира със съдействието на „София – европейска столица на спорта“. Това е единственият турнир от такъв ранг за бъдещите баскетболни звезди у нас, а в отделните издания участваха представители на легендарните баскетболни школи от Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и др.

Резултатите от турнира „София Къп“ 2022:

11 март (петък):

БУБА Баскет – Вардар – 88:82

Тунджа – Раднички – 68:48

12 март (събота):

БУБА Баскет – Раднички – 75:61

Тунджа – Вардар – 69:70

13 март (неделя):

Вардар – Раднички – 79:54

БУБА Баскет – Тунджа – 80:57

ПрезGoogle
Източникв-к
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани