12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАЕмил Стоилов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Емил Стоилов е сред кандидатите, подали ранни заявки за драфта в НБА

Центърът на Естудиантес е сред 36-мата международни играчи, които са заявили желанието си да се включат в подбора на 23 юни

Националът на България Емил Стоилов е сред общо 283-мата баскетболисти, подали ранни заявки за участие в драфта на НБА. Това бе обявено от официалния сайт на лигата отвъд океана.

Центърът е сред 36-мата чуждестранни играчи, които са заявили желанието си да се включат в следващия драфт на НБА на 23 юни. Той ще се проведе в „Барклис сентър“. Кандидатите, подали ранни заявки, могат да оттеглят документите си до 13 юни.

Емил Стоилов е рожба на школите на ЦСКА и Овергаз. След това продължава развитието си в испанския Естудиантес. От миналия сезон 20-годишният баскетболист играе и за мъжкия отбор на „синьо-черните“ в ACB лигата, а през този и в лига LEB Oro.

През миналото място Емил Стоилов носи екипа на България на европейския Чалънджър за 20-годишни. След това той дебютира за мъжкия ни национален отбор в световните квалификации. 

До този момент България има само двама представители, избрани в драфта на НБА. Това са легендата Георги Глушков (1985 г.) и Александър Везенков (2017 г.).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани