11.8 C
София
четвъртък, май 9, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос дадоха урок на Лаврио в Гърция

Везенков и Олимпиакос дадоха урок на Лаврио в Гърция

Крилото близо до дабъл-дабъл

Александър Везенков и Олимпиакос нямат спиране в Гърция. Крилото и колегите му дадоха урок на Лаврио след 98:61 в мач от 4 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровият баскетболист се задържа в игра за Олимпиакос по-малко от 20 минути, но това му бе напълно достатъчно, за да постави името си сред реализаторите. Александър Везенков финишира с 11 точки, 8 борби, 3 асистенции и 2 откраднати топки, като бе 4/5 при стрелбата си от средно разстояние и 1/2 от тройката.

Най-добри за „червените“ бяха Тарик Блек и Михалис Лунцис, които се разписаха с по 21 точки, като първият грабна и 6 борби.

Ал Дюрам бе най-резултатен за Лаврио с 13 точки и 5 борби. Савион Флаг вкара 12.

Домакините доминираха под двата ринга, като овладяха 39 срещу 25 борби за Лаврио. Освен това, шампионът и носител на Купата на Гърция демонстрира по-точен мерник в стрелбата от игра – 58% срещу 39% за съперника.

Олимпиакос е с баланс от 4-0 и е лидер в гръцкия елит. На 6 ноември Александър Везенков и отборът му ще имат за съперник Йоникос. 

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЛАВРИО

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани