15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияИзтеглиха жребия за националните финали в ББЛ А и Б група

Изтеглиха жребия за националните финали в ББЛ А и Б група

Срещите ще бъдат в началото на следващия месец

Жребият за Националните финали в ББЛ А и Б група бе изтеглен. Събитието се състоя в Хасково, като в него участваха кметът на града Станислав Дечев, представителите на ББЛ Орлин Атанасов и Данаил Милев, както и фенове от публиката.

По регламент за Националните финали се класират първите два отбора от всеки от четирите региона на съответната дивизия, като се играе във формат Финална осмица на директна елиминация.

Спортист Своге и ИУ обаче няма да вземат участие в Националните финали в ББЛ А група, като на техните места влизат Фаб Файв от регион Запад и Шумен -2 от Изток. Същата е и ситуацията с Шоутайм Б от регион Изток на ББЛ Б група, като той ще бъде заменен от Светкавица.

Ето и жребият за четвъртфиналите: 

ББЛ А група:

Шоутайм – Загубил от Хасково/Хебър
Дунав Русе – Фаб Файв
Победител от Хасково/Хебър – Шумен -2
Миньор 2015 – Чавдар Троян

ББЛ Б група:

Carppopolis – Олимпия Ямбол
МУ Варна – Загубил от Ударникъ/Дрийм Тийм Троян
Хебър Б – Светкавица
Победител от Ударникъ/Дрийм Тийм Троян – Ахил

Националните финали ще се проведат в началото на юни. В Хасково ще премерят сили най-добрите осем отбора от ББЛ А група, като двубоите са планирани за периода от 9 до 11 юни. Мачовете от ББЛ Б група пък ще са в Стара Загора от 2 до 4 юни. Пълната програма ще бъде обявена в следващите дни.

ПрезGoogle
ИзточникББЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани