18.8 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоБългарияВасил Христов ще помага на щаба на Рилски спортист

Васил Христов ще помага на щаба на Рилски спортист

Един от асистентите на Росен Барчовски в националния отбор се завръща в Самоков

Рилски спортист ще има в щаба си още един млад специалист. На треньора Людмил Хаджисотиров ще помага и един от помощниците на Росен Барчовски в националния отбор Васил Христов. За него това ще бъде втори период в Самоков след този през 2011 г.

Завършва НСА, със специалност „Баскетбол“ и магистратура „Спортна журналистика“. Васил Христов има зад гърба си 13 години с подрастващите в школите на Спортни таланти и Лукойл Академик.

Трупа опит в продължение на 8 сезона като помощник-треньор в тимове от НБЛ, а освен това, е начело на младежкия национален отбор през 2019 г. и с него достига до 5-то място на европейското първенство, Дивизия Б, което се провежда в Португалия.

През тази година Васил Христов завършва с отличие и в Топ 3 треньорската школа към ФИБА. В последните години наставникът черпи от знанията на специалисти като Пабло Ласо, Андреа Тринкиери, Гордън Хърбърт и Светислав Пешич. През миналата година Васил Христов взима участие в специализация в Байерн Мюнхен при Андреа Тринкери, както и във Виртус Болоня при Серджо Скариоло.

ПрезGoogle
ИзточникRilskibasket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани