9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов посвети успеха над ЦСКА на баща си

Васил Евтимов посвети успеха над ЦСКА на баща си

От всички играчи съм доволен, допълни наставникът на Черноморец

Треньорът на Черноморец Васил Евтимов посвети успеха от 1/4-финалите за Купата на България срещу ЦСКА с 92:66 на своя баща – легендата на Левски и националния ни отбор Илия Евтимов. Бившият баскетболист за първи път присъства на двубой на „акулите“. Това призна неговият син, който изведе своя тим до полуфиналите в турнира.

„Нормално беше това начало. Някои от тези момчета за първи път играят в такава зала. Просто бях опитимист. Вкарах много спокойствие на играчите. Да се успокоят и да играят баскетбол. Просто всичко тръгна от защитата. Вие видяхте те вкараха само 66 точки. Приносът на играчите ми хареса. Не мога да повярвам, че Травис Макконико игра само 22 минути. Все пак това е дълъг турнир и това, че успях да запазя някои от играчите ме радва много. Един Тони Троша, който не е играл от три месеца, днес направи много добро завръщане. От всички играчи съм доволен. Важното е, че спечелихме, заяви Васил Евтимов.

Предупредих ги, че в миналия мач вкарахме само три тройки срещу ЦСКА. Аз им казах, че във второто полувреме ще вкараме. Не може постоянно да не вкарваме. Рано или късно нашият шут от тройката ще тръгне. Ако не се лъжа, второто полувреме имахме 9 тройки. Това е добре. Ако не се лъжа, това ни е един от мачовете с най-много тройки – 12. Не искам това да ни залъгва. Искам да разберете, че спечелихме двубоя със защита и с контраатаката, която показахме второто полувреме. Ние сме отбор, който обича да тича„, добави наставникът на „акулите“, които утре от 19.00 ч. ще излязат срещу Рилски спортист.

„Тони Троша и Христо Захариев са ни най-важните играчи. Искам всички да разберат, че тимът е изграден около тях. Когато започнах да градя отбора, го направих с тях двамата. Днес видяхте колко е позитивно бе тяхното завръщане. То дава увереност. Не е лесно, когато не играеш баскетбол три месеца. В момента Тони Троша е на 30-40%, май месец се надявам, ако всичко върви както трябва, да видим най-добрата му версия“, каза още бившият център.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани