12.1 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЧерноморец зае последното място на полуфиналите за Купата на България

Черноморец зае последното място на полуфиналите за Купата на България

Бургазлии наложиха волята си над ЦСКА през второто полувреме

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец е последният полуфиналист в турнира за Купата на България. В своята „Арена Бургас“ отборът на Васил Евтимов спечели срещу ЦСКА след 92:66 в последния мач от 1/4-финалите в надпреварата.

И ОЩЕ: Двубоят започна с минута мълчание заради националния траур, обявен заради кончината на патриарх Неофит.

НАЙ-ДОБРИ: Травис Макконико приключи с 15 точки за Черноморец. Андрей Иванов добави 11 и 6 борби. Шон Смит и Христо Захариев се отчетоха с по 10 точки, като първият допълни сметката си 8 борби и 8 асистенции. Тони Троша се завърна в игра с 8 точки след няколко месеца пауза.

Александър Радукич бе най-добър за ЦСКА с 16 точки и 7 борби. Васил Бачев финишира с 14. С по 10 точки останаха Виктор Гергов и Георги Боянов.

РАЗВИТИЕТО: През първите 10 минути агресивната игра на ЦСКА даде резултат, като те стигнаха до преднина след 19:12 чрез Виктор Гергов, Васил Бачев, Александър Радукич и Венцислав Петков. Въпреки че Травис Макконико натежа с фаулове (б.а. – като за един от тях от лагера на „акулите“ имаха претенции, че е негов) през втория период бургазлии стигнаха до обрат с помощта на Андрей Иванов, Шон Смит, Тони Троша, Ладериан Грифин и Травис Макконико за 34:31 в своя полза.

След паузата Георги Боянов, Александър Радукич и Венцислав Петков върнаха лидерството на „червените“ за 37:36. Домакините на турнира постепенно наложиха своето темпо и чрез Христо Захариев, Андрей Иванов, Травис Макконико, Шон Смит и Алекс Уандие дръпнаха с 18 точки за 61:43. До финалната сирена вицешампионите не изпуснаха контрола.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (16 март) от 19.00 ч. Черноморец ще излезе срещу Рилски спортист в спор за място на финала в „Арена Бургас“.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЦСКА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани