18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Няма отбор в България, който да играе с толкова малко...

Васил Евтимов: Няма отбор в България, който да играе с толкова малко хора и да има успехите, които ние имахме тази година

Бъдещето за догодина зависи от това какво иска да направи нашето ръководство, допълни наставникът на Черноморец

Казах на моите момчета, че се гордея с тях след всичките неща, през които минахме този сезон. Страшно съм доволен от тях. Просто е трудно да играеш три мача за седмица, когато имаш само 6 човека на разположение. Андрей Иванов беше най-добрият играч на България за април и направи уникални мачове, просто днес беше изморен. Аз не мога да го попитам защо не играе. В този мач имаше само двама играчи, които играха добре – Георги Боянов и Тихомир Желев. Аз след втория мач казах, че Желев няма как да вкара само 3 точки, той избухна с 8 тройки. Когато кажа, че той е най-добрият стрелец в България, аз наистина го мисля и за пореден път го доказа. Казах на момчетата, че искам да излязат с високо вдигната глава и да се гордеят с това, което постигнаха този сезон, защото няма отбор в България, който да играе с толкова малко хора и да има успехите, които ние имахме тази година. Независимо какво се случи за догодина, който и да ми се обади за тях, аз знам какво да кажа, за да се постарая да имат работа“, коментира наставникът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Спартак с 69:87 на 1/4-финалите в НБЛ.

Бъдещето за догодина зависи от това какво иска да направи нашето ръководство. Мисля, че стъпката може да бъде направена. Надявам се, че всеки един от нас си е взел поуки. Нещата, които станаха в клуба, да не се повтарят. Това трябва да се оправи на всяка цена. Искам да поздравя публиката в Бургас, защото ни подкрепяше до последно. Затова казах на едно от прекъсванията, че искам да играят до край и да се стараят, независимо от крайния резултат, за да се види, че моите момчета са оставили сърцата си на паркета“, каза още треньорът на бургазлии.

Много хора казват, че с отбора, който имахме в началото на сезона, ни виждаха да играем финал. Аз това го знаех от самото начало. Тогава Георги Боянов и Евгени Хаджирусев заявиха, че ще играем финал. Не успяхме, но се надявам, ако остана за следващия, да го направим тогава. Нямам представа дали ще остана начело на тима. В момента искам да си почина малко, защото и аз съм доста изморен, но и доволен от това, което постигнахме. То е по-добро от миналата година, тъй като тогава имахме 12 победи и 12 загуби в редовния сезон, докато този път сме с баланс 16-12 и спечелихме за първи път в плейофите. Не успяхме да се класираме за следващия етап. Дори и да го бяхме направили, смятам, че сезонът щеше да ни се удължи с 20 дни. Аз съм реалист, мисля, че Рилски спортист щеше да ни победи с 3-0. Казах на момчетата, че нашият финал беше тази вечер. Мисля, че след този сезон съм по-добър треньор. Има много неща, на които да се уча. Старая се и се развивам, надявам се догодина да съм по-добър“, завърши Васил Евтимов.

Спартак прекъсна 6-годишна суша и е на полуфинал в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани