21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияСпартак прекъсна 6-годишна суша и е на полуфинал в НБЛ

Спартак прекъсна 6-годишна суша и е на полуфинал в НБЛ

Плевенчани сложиха точка на спора в серията с Черноморец с 2-1 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак Плевен се класира на полуфинал в НБЛ за първи път от 2016 г. насам. В зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Тодор Тодоров надигра Черноморец с 87:69 в решителния трети мач от 1/4-финалната плейофна серия и след 2-1 продължава напред.

НАЙ-ДОБРИ: Коча Йовович и Максим Корниенко завършиха с по 22 точки за победителите, като първият направи и 10 асистенции плюс 6 борби, докато вторият грабна и 8 борби. Симеон Илиев добави 17 и 5 борби. Ивко Ивков се разписа с 14 точки. Димитър Маринчешки приключи с 10 и 8 борби.

Тихомир Желев бе най-резултатен за Черноморец с 26 точки, от които 8 тройки. Георги Боянов остана 23, 13 борби и 5 асистенции.

РАЗВИТИЕТО: Началото бе по-добро за домакините, които чрез Тихомир Желев, Георги Боянов и Евгени Хаджирусев поведоха с 26:21 в края на първата част. През втория период обаче гостите се вдигнаха и направиха серия от 11-0, за да заличат пасива си и чрез Коча Йовович, Максим Корниенко и Симеон Илиев, да вземат нещата в свои ръце, за да се оттеглят с аванс от 9 точки – 48:39 след 20 минути.

След паузата Спартак направи серия от 7-0, дело на Димитър Маринчешки, Николай Стоянов и Коча Йовович, за да се изстреля напред с 55:39. Симеон Илиев и Максим Корниенко довършиха започнатото и направиха преднината на плевенчани 21 точки за 64:43. Въпреки усилията на Тихомир Желев и Георги Боянов, Спартак не изпусна водачеството до финалната сирена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Спартак Плевен ще се изправи на полуфиналите в НБЛ срещу Рилски спортист. Първият мач от серията ще бъде на 13 май. Играе се до три успеха от пет двубоя.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани