5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаАкадемик се бори храбро, но остана със сребро в Балканската лига (видео)

Академик се бори храбро, но остана със сребро в Балканската лига (видео)

Втори медал за пловдивчани в клубната им история в турнира

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Академик Пловдив завоюва втори медал в своята история в Delasport Балканска лига след бронза през 2019 г. В „Тото Арена“ пред публика тимът на Йордан Янков отстъпи на Апоел Холон със 75:91 във финала на турнира през 2020/2021. Това е първо злато за израелците в надпреварата в дебютния им сезон.

НАЙ-ДОБРИ: Обрад Томич се разписа с 18 точки за Академик Пловдив. Йере Вучица вкара 16. Джахий Карсън оформи дабъл-дабъл – 10 точки и 11 асистенции.

Тайръс МакГий бе най-добър за Апоел Холон с 20 точки. Айзея Майлс го последва с 18 и 8 борби, като получи и наградата за MVP на финалите. Гай Пнини и Нейт Сестина останаха с по 14 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало, израелците дръпнаха с 5 точки чрез Нейт Сестина, но Академик обърна чрез Джахий Карсън и Тони Гуджино за 26:23 в края на първата част. През втория период пловдивчани продължиха с агресивната си игра и чрез Обрад Томич и Николай Титков увеличи аванса си до 8 точки. Апоел обаче реагира и чрез Нейт Сестина и Айзея Майлс изравни за 40:40. Последваха няколко пропуска и от двете страни преди Йере Вучица и Тони Гуджино да дадат аванс от 6 точки на Академик 46:40. 

ВТОТО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата пловдивският тим не се огъна и чрез Йере Вучица и Мартин Сотиров направи преднината си 10 точки за 61:51. Домакините на Файнъл Фор обаче се върнаха и чрез Тайръс МакГий изравниха за 64:64. Тони Гуджино обаче даде глътка въздух на Академик за 66:64. През последната четвърт израелците използваха серия от 16-2, за да обърнат до +8, а оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Срещата не доигра капитанът на Академик Пловдив Васил Бачев, който получи тежък удар в главата и напусна паркета в края на втория период. Гардът така и не се завърна в игра до края.

СТАТИСТИКА ОТ АПОЕЛ ХОЛОН – АКАДЕМИК ПЛОВДИВ

Вижте пълен запис на двубоя тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани