9.7 C
София
събота, май 4, 2024
НачалоБългарияЧерноморец погледна смело към Топ 4 в НБЛ

Черноморец погледна смело към Топ 4 в НБЛ

Бургазлии наложиха волята си над Берое за 4 поред

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец записа четвърта поредна победа в НБЛ. Селекцията на Васил Евтимов се наложи над Берое с 91:79 в първия мач от 21 кръг в родния елит. Бургазлии са с баланс от 10-9, колкото има и Спартак на четвъртата позиция в класирането, докато „зелено-белите“ са с 8 успеха и 11 поражения и са седми.

НАЙ-ДОБРИ: Мунис Туту завърши с 26 точки за Черноморец плюс 7 борби и 5 асистенции. Джордан Тъкър добави 23. Георги Боянов се отчете с 18 точки и 7 борби. Симеон Лепичев регистрира 11 и 7 борби.

Ти Кей Идоджи бе много полезен за Берое и оформи дабъл-дабъл – 18 точки и 10 борби. Дариъс Хол вкара 16 в добавка към 5 борби и 6 асистенции. Робърт Георгиев остави срещу името си 15 точки. Келси Барлоу остана с 11 и 8 борби.

РАЗВИТИЕТО: След равностойното начало бургазлии взеха аванс от 9 точки чрез Симеон Лепичев, Николай Титков, Георги Боянов и Джордан Тъкър, за да фиксират 25:16 в края на първата част.

През втория период гостите не спряха дотук и увеличиха преднината си до 15 точки след успешни акции на Георги Боянов, Мунис Туту, Джордан Тъкър и Макол Моайен. Берое все пак намери начин да отговори и чрез ТиКей Идоджи, Келси Барлоу и Мартин Стефанов се доближи за 40:42 на голямата почивка.

След паузата равенството се настани за кратко на таблото преди Черноморец да дръпне с 11 точки с помощта на Джордан Тъкър и Мунис Туту. Серия от 11-0, дело на Михаил Комбаков, Келси Барлоу и Дариъс Хол, обаче върна Берое в мача след 61:61.

„Акулите“ започнаха последните 10 минути с 11 безответни точки за 72:61, след като Мунис Туту, Георги Боянов, Симеон Лепичев и Николай Титков бяха точни. Старозагорци не се отказваха и чрез Мартин Стефанов и Робърт Георгиев намалиха изоставането си до 5 точки. Мунис Туту обаче държеше отбора си напред, но Берое се оказа на 3 точки чрез Дариъс Хол и Робърт Георгиев 2 минути преди сирената. Джордан Тъкър и Георги Боянов от другата страна също се разписаха за 86:79, като до края нищо не се промени.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 16 февруари Берое ще гостува на Черно море Тича, докато два дни по-късно (б.а. – на 18 февруари) Черноморец ще има визита на Ямбол. 

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани