11.8 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоЕвропаВаленсия удари шампиона в Евролигата (видео)

Валенсия удари шампиона в Евролигата (видео)

Успешен наказателен удар даде разликата в двубоя

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия регистрира първа победа в Евролигата през този сезон. Испанският тим излъга шампиона в турнира на богатите от 2022/2023 Анадолу Ефес след 92:91 като гост в мач от 3 кръг. Така и двата състава имат еднакъв баланс – 1-2.

НАЙ-ДОБРИ: Боян Дублевич се отчете с 20 точки и 5 борби за Валенсия. Крис Джоунс добави 15 и 8 асистенции. Виктор Клавер и Сам Ван Росъм вкараха по 12 точки.

Василие Мицич бе над всички за Анадолу Ефес с 22 точки и 8 асистенции. Уил Клайбърн се разписа с 18. Илайджа Брайънт остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ: 1.09 мин. преди края на двубоя Сам Ван Росъм с тройка изведе Валенсия напред за 88:84. Домакините не се отказаха и чрез Уил Клайбърн и Родриг Бубоа обърнаха нещата в своя полза за 91:90 15 секунди преди сирената. „Оранжевите“ обаче измъкнаха триумфа с два успешни наказателни удара на Крис Джоунс, който оформи крайното 92:91.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 октомври Валенсия ще гостува на Фенербахче, докато ден по-късно Анадолу Ефес ще играе у дома срещу АЛБА Берлин. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ВАЛЕНСИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани