12.7 C
София
сряда, май 1, 2024
НачалоБългарияРобърт Георгиев пред BBALL.BG: Моята главна цел е да помогна на Берое...

Робърт Георгиев пред BBALL.BG: Моята главна цел е да помогна на Берое да се представи добре

С момчетата си паснахме доста бързо и се надявам това да допринесе за сплотен колектив, споделя гардът

Берое започна новия сезон в НБЛ с две поредни победи. Сред най-добрите за старозагорци в срещите срещу Академик Пловдив и Ямбол бе Робърт Георгиев.

Пред BBALL.BG гардът сподели защо е избрал тима от Стара Загора, за работата с Бойко Миленков и за амбициите си с Берое. Ето и какво каза той:

– Как се стигна до преминаването ти в Берое през лятото?

– До последно не се знаеше дали ще остана в Академик Пловдив. Имах няколко оферти от чужбина и няколко от България. Имаше леки промени в последния момент, точно преди сезона. В крайна сметка реших да приема тази на Берое.

– Как те приемат новите ти съотборници и как се чувстваш в Стара Загора?

– Чувствам се страхотно. Смятам, че с момчетата си паснахме доста бързо и се надявам това да допринесе за сплотен колектив в бъдеще.

– С оглед на контузия, от която се завърна през миналия сезон, към този момент чувстваш ли се готов на 100%? 

– Контузията беше най-трудното нещо, с което се бях срещал в професионален план. След подобна травма трябва да мине известно време, за да се чувстваш готов, камо ли на 100%. Работя здраво и винаги обръщам допълнително внимание, за да съм сигурен, че кракът ми е достатъчно здрав, и да съм по-сигурен на терена.

– Започнахте сезона в НБЛ с победа. Как оценяваш представянето на тима на старта на 2022/2023?

– За всички беше неочаквана победа и аз самия не знаех какво да очаквам. Бях изключително нахъсан и отборът се представи на ниво. Бях много щастлив и изненадан, понеже още сме в много ранен етап от първенството. Това да започнеш с победа винаги действа мотивиращо.

– Какви са твоите лични цели с Берое за новия сезон? 

– Моята главна цел е да помогна на тима да се представи добре и накрая на сезона да направим добро класиране, както в нашето първенство, така и в Балканската лига.

– За краткото време, в което работиш с Бойко Миленков, какво изисква той от играчите? 

– Бойко изисква да се играе организиран и бърз баскетбол. Да търсим най-добрата ситуация, която да работи в наш плюс и да успяваме да гледаме на играта като удоволствие, а не като задължение. Бих казал, че този метод ме кара да се чувствам изключително свободен и следователно мога да разкрия повече от потенциала си.

– Как ти се струва конкуренцията в НБЛ? 

– Дотук имаме изиграни два мача и турнир в Ямбол преди началото на сезона. Нямам поглед над всички отбори, участващи тази година. Определено ми е интересно как са се заформили и какъв е начинът им на игра. Предстои да видим.

– Какво мислиш за завръщането на ЦСКА в елита? 

– Като спортист, излязъл от школата на ЦСКА, съм изключително щастлив да видя отбора отново в лигата. Те са състав с име и определено заслужават да са в тази лига. Желая им успех през предстоящия сезон.

– Къде би искал да видиш Берое в края на сезона?

– Както вече споменах, бих се радвал на добро класиране. Все още се напасваме и има отбори, с които тепърва ще се срещнем. Всички се надяваме на добро представяне и ще дадем всичко от себе си, за да стигнем максимално напред в класирането.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани