9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоБългарияВаленсия е шампион в тазгодишното издание на БУБА Къп

Валенсия е шампион в тазгодишното издание на БУБА Къп

Домакините от БУБА приключиха надпреварата на четвърта позиция

Валенсия е шампион в 15-тото поредно издание на „БУБА Къп Емануил Божков“. Момчетата от испанския тим завършиха без загуба надпреварата, след като днес се наложиха в последния си мач на сръбския ФОКА Крагуевац – отново с категорична разлика с 95:31. Само с една загуба втори се класираха играчите на Виена Юнайтед, които надиграха трудно Арис с 60:59.

Домакинът БУБА Баскетбол остана на четвърто място, след като в последния двубой на тазгодишното издание на надпреварата отстъпи на Арис с 52:71.

Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор на България Чавдар Костов награди най-полезните играчи в турнира. MVP стана Алваро от Валенсия. Никола Стоилов бе определен за най-добър в редиците на БУБА Баскетбол. Лазар Миланович бе най-полезен за тима от Крагуевац, Христос Бадис бе №1 за Арис, а Сухайб Осман – за Виена Юнайтед.

Бронзовите медалисти от Арис получиха отличията си от гарда на Черноморец и националния отбор Евгени Хаджирусев, а изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов даде сребърните медали на играчите от Виена.

Награждаването със златните медали и купата на победителите от Валенсия пък бе поверено на мениджъра на отдел „Национални федерации и спорт“ към ФИБА Европа и една от легендите в женския баскетбол Радмила Василева-Търнър.

Поздравявам всички участници, защото тук видях много перспективни деца. Също така поздравявам техните треньори за работа, която са свършили, и разбира се техните родители за това, че подкрепят децата си. Не на последно място искам да поздравя организаторите на турнира от БУБА Баскет за добрата организация и добрите условия“, каза на участници и публика легендата на женския Левски.

ПрезGoogle
ИзточникBubabasket.eu
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани