Черноморец вече е във Финландия

Вицешампионите ще участват в квалификацията на ФИБА Къп през новата седмица

584

Черноморец вече е във Финландия, където през новата седмица ще се включи в квалификацията на ФИБА Къп. Бургазлии ще играят в Йоенсуу, като това ще бъде първото им участие в турнира.

Вицешампионът на България ще стартира участието си в пресявките на ФИБА Къп на 4 октомври (сряда) от 18.30 ч. Тогава Черноморец ще спори с Борас (Швеция). Вторият мач на „акулите“ ще бъде на 5 октомври от 18.30 ч. срещу Катая (Финландия).

Ако Черноморец, спечели турнира, то той ще попадне в група J на редовния сезон на ФИБА Къп, заедно с Легия Варшава (Полша), Орадея (Румъния) и загубилия от Левице/АЕК Ларнака (б.а. – от квалификацията в Шампионската лига).

Мачовете от квалификацията във ФИБА Къп ще бъдат между 3 и 5 октомври с шест турнира с по три тима, докато един от тях е с по четири. Победителите от всеки продължават напред в редовния сезон. В зависимост от отпадналите състави от квалификацията за Шампионската лига някои от най-добре представилите се втори тимове от пресявките във ФИБА Къп също могат да се класират в следващата фаза.

Срещите ще бъдат предавани в официалния канал на ФИБА в Youtube

Предишна статияЦСКА подчини румънци в контрола
Следваща статияВаленсия е шампион в тазгодишното издание на БУБА Къп
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."