20.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоНБАБoстън подчини Атланта за 1-0 на Изток (видео)

Бoстън подчини Атланта за 1-0 на Изток (видео)

Селтикс се възползва от пропуските на съперника от тройката

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън също започна с верен ход в плейофите на НБА. „Келтите“ се справиха с Атланта със 112:99 и излязоха напред в серията от първия кръг на елиминациите на Изток.

НАЙ-ДОБРИ: Джейлън Браун се завърна в игра за Бостън с 29 точки и 12 борби. Джейсън Тейтъм също стигна до двойните показатели – 25 и 11 борби. Дерик Уайт приключи с 24 точки, 5 борби и 7 асистенции.

Дейонте Мъри поведе колоната на реализаторите за Атланта с 24 точки, 8 борби и 6 асистенции. Трей Йънг финишира с 16 и 8 асистенции. Джон Колинс и Клинт Капела останаха с по 12 точки, като последният грабна и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Селтикс достигнаха до аванс от 32 точки, възползвайки се от пропуските на съперника от тройката. Атланта все пак се вдигна и намали до 84:96 след серия от 32-12 в началото на последната четвърт. Домакините обаче не се дадоха и увеличиха преднината си до 20 точки, с което фиксираха крайното 112:99.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем срещи. Вторият мач между Бостън и Атланта ще бъде на 19 април. 

СТАТИСТИКА ОТ БОСТЪН – АТЛАНТА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани