18.8 C
София
неделя, април 28, 2024
НачалоБългарияЯнко Янков: Доволен съм от усилията, които момчетата полагат в залата

Янко Янков: Доволен съм от усилията, които момчетата полагат в залата

Отборите през новия сезон в НБЛ ще са с доста по-изравнени сили, смята треньорът на Шумен

Треньорът на Шумен Янко Янков сподели, че целта пред неговия тим за новия сезон е да спечели повече победи. Според него, реализирането й минава през здрава работа.

Готови сме за старта на шампионата, има по-малко от седмица до първия ни мач. Доволен съм от усилията, които момчетата полагат в залата. Има голямо старание в тренировъчния процес, дори новите момчета, които привлякохме, се опитват максимално бързо да разберат изискванията на треньорския щаб и да ги изпълняват до най-голяма степен. Мисля, че с оглед на натрупания опит през миналия сезон и селекцията, която направихме, желанието ни е да покажем по-добра игра и да радваме феновете с повече победи“, заяви Янко Янков пред телевизия Шумен.

На момчетата ще им трябва определено време за сработване и да се получи добрият синхрон в двете фази на играта, но в спорта е така. Ние не сме сред водещите отбори в първенството, нашият бюджет не на челните места при първите 5-6 тима. През миналия сезон играчите, които се изявиха на по-добро ниво, нямаше как да ги задържим от гледна точка на финансовите условия. Мисля, че ядрото, което се запази, тази година ще покаже по-добро лице и ниво. Не мисля, че новите попълнения отстъпват чисто като класа на играчите от предишния сезон“, допълни треньорът на Шумен.

Лично за мен ще бъде голям успех, ако успеем да се задържим в елита на българския баскетбол. Това няма как да се случи без помощта на нашите спонсори. Хората от ръководството работят ежедневно да подсигурят отбора и календара, както и постоянно да търсим нови партньори. Ефектът от участието ни през миналия сезон започна да се вижда в летните месеци, много деца се записаха да тренират тепърва баскетбол, което в дългосрочен план ще ни позволи да направим по-добра селекция при подрастващите. Дано в бъдеще да излизат от нашата школа все повече състезатели, които могат да се реализират не само в България, но и в чужбина. Не сме изменили на това наше желание. В настоящата селекция шест човека са от Шумен, така че това е доста добра основа и е показателно за работата на треньорите в школата, както и за това как се развиват подрастващите. Невинаги можем да постигнем резултатите на отборите от големите градове като медали, но другият атестат, който е много важен за детско-юношеските школи, е именно играчите да играят в мъжкото първенство“, смята наставникът на „жълто-зелените“.

Отборите през новия сезон в НБЛ ще са с доста по-изравнени сили. Не мисля, че ще има много мачове в първенството, които ще са с много голяма разлика в крайния резултат. Това е още по-добре за феновете, мачовете ще бъдат по-атрактивни. Нашият отбор разполага с доста млад състав. И българите, и чужденците са гладни за победи и да се доказват. Целта да имаме повече победи може да бъде реализирана със здрава работа“, завърши Янко Янков.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани