4.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоБългарияБюджет от близо 2.5 млн. лв. за федерацията за следващата година

Бюджет от близо 2.5 млн. лв. за федерацията за следващата година

Само 21 от 126 клуба бяха представени по време на Общото събрание на БФБ

Бюджетът на българската федерация по баскетбол за 2021 г. ще бъде 2 425 000 лв. Това е цифрата, която фигурира в проект, представен по-рано днес от президента на централата Георги Глушков по време на Общото събрание. То се проведе в столичната зала “Триaдица”.

Надявам се да успеем да преизпълним този бюджет“, каза Георги Глушков.

Шефът на федерацията обърна внимание на постигнатото от българските национални отбори за подрастващи през 2019 г. Фокусът му обаче бе върху предизвикателствата, с които ще се сблъска баскетболът през следващия сезон.

Трябва да сме много дисциплинирани. Новият сезон ще е огромно предизвикателство пред нас по отношение на сигурността. Имаме уверение, че от 1 октомври ще бъде пусната публика в залата. Най-голямата ни трудност ще е да се адаптираме към организиране на баскетбола в условията на COVID-19“, коментира Георги Глушков.

Общото събрание на БФБ протече при ограничено присъствие на представителите на клубовете, като само 21 от общо 126 имащи право на участие бяха представени. Сред тях бяха и представители на седем от деветте клуба в НБЛ. Събранието започна с минута мълчание в памет на баскетболни личности и деятели, отишли си от този свят през годината.

Общото събрание прие единодушно годишния финансов отчет за 2019 г., а също отчетите за дейността на Контролния съвет, Треньорската и Съдийската комисии и НБЛ.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани