10.2 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНационални отбориБългария с трето поражение на европейския Чалънджър в София (видео)

България с трето поражение на европейския Чалънджър в София (видео)

20-годишните националки загубиха от Германия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за жени до 20 г. загуби за трети пореден път на европейския Чалънджър, който се провежда в София. В зала „Триадица“ селекцията, съставена от девойки и водена от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, не успя срещу Германия след 51:77 в третия си мач от група А на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Илияна Георгиева бе основна заплаха за съперника и отбеляза 23 точки за България, допълнени от 8 борби. Йоана Вълчева остана с 10.

Мари Рейхарт бе много полезна за Германия и завърши с 25 точки, 15 борби и 7 асистенции. Емили Бесой добави 19 и 11 борби. Мерет Клайн-Бийк се разписа с 13 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: След равностойното начало германките направиха серия от 8-0, с която излязоха напред с 24:15 след 10 минути игра. Нашите момичета обаче не се предадоха и не позволиха разликата да стане двуцифрена в следващите два периода. Това обаче се случи в последната четвърт след 21:2 за Германия.  

И ОЩЕ: Тимът ни е с баланс от 0-3 и заема шесто място в своята група. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре е почивен ден за България, а на 17 юли отборът ни ще играе срещу Хърватия от 20.00 ч. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 20 – ГЕРМАНИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани