12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориОбявиха състава на националния отбор за жени до 20 г. за европейското...

Обявиха състава на националния отбор за жени до 20 г. за европейското в Унгария

Отиваме за битка, очаква ни много тежък турнир, заяви селекционерът на отбора Лъчезар Коцев

Националният отбор за жени до 20 г. заминава утре сутрин за Европейското първенство, Дивизия А. България се изкачи в елита още през 2019 г. след титла в Дивизия Б в Прищина, но завръщането бе отложено с две години, заради кризата с коронавирус и отлагането на всички турнири за подрастващи на ФИБА.

„Важното е, че сме здрави, сподели селекционерът на тима ни Лъчезар Коцев.

На шампионата той ще може да разчита на капитана на отбора Илияна Георгиева. Крилото се контузи по време на първата контрола на отбора – срещу Румъния и пропусна останалата част от подготовката, но ще бъде на линия за мачовете в Унгария.

Тази година беше тежко като цяло. Нямаше ги много момичета от миналата година, с които водихме подготовка и участваха в Чалънджърите за 18- и 20-годишни. Трябва да дадем всичко от себе си във важните мачове. Факт е, че нашият отбор ще е с по-малки състезателки. Имаме само 4 момичета във върховия набор, останалите са родени през 2003, 2004 г., дори 2005 г. Отиваме за битка. Не сме се предали. Очаква ни много тежък турнир. Хубавото е, че в подготовката играхме контроли със силни съперници. Сблъскахме с класни съперници, сега сме подготвени“, каза още наставникът.

Ето и кои са избраните от Лъчезар Коцев националки до 20 г.:

Маргарита Иванова

Борислава Денчева

Валентина Веселинова

Илияна Георгиева

Виктория Иванова

София Александрова

Виолета Григорова

Златка Маданкова

Мина Василева

Ванина Василева

Микаела Дамянова

Ивана Бонева

На първенството в Шопрон България ще излезе за първия си мач при завръщането си в Дивизия А срещу Полша на 8 юли. На 9 юли е двубоят срещу фаворита Испания, а на 10-ти момичетата ни ще срещнат Литва.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани