13.5 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоНационални отбориБългария се включва в битката за място на Олимпиадата през 2024 г.

България се включва в битката за място на Олимпиадата през 2024 г.

"Лъвовете" ще участват в предквалификационен турнир, който ще бъде през август

Мъжкият ни национален отбор ще има шанс да се бори за участие на Олимпийските игри в Париж догодина. Бордът на ФИБА обяви, че няма да допусне Русия до турнирите, в които ще участват 12 състава, заради войната в Украйна.

Така България получи мястото като един от отборите с добър ранкинг на ФИБА.

За място в турнира във френската столица ще се борят отборите, некласирали се за втората фаза на квалификациите за световното първенство, а също още Мали, Чили, Куба, Вирджински острови, Китайско Тайпе, Индонезия, Корея, Сирия, Северна Македония, Полша и Португалия.

Така сред съперниците на българите могат да са още Камерун, Конго, Гвинея, Нигерия, Сенегал, Тунис и Уганда от Африка, Аржентина, Бахамите, Колумбия, Панама, Уругвай, Бахрейн, Индия, Казахстан, Саудитска Арабия от Азия и Америка. От Европа участници ще са още Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Израел, Нидерландия, Швеция, Турция и Украйна.

Пет победители в турнирите от предолимпийските квалификации ще се класират за олимпийския турнир. Предварителните олимпийски квалификации ще се проведат в периода от 12 до 20 август, а жребият за тях ще бъде изтеглен на 1 май.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани