Иван Алипиев: Чувството да си част от националния отбор е прекрасно

Въпреки че успяхме да победим с доста сериозна разлика, работата въобще не е приключила, допълва крилото

371

Чувството да си част от националния отбор е прекрасно. Много се радвам. Въпреки че успяхме да победим с доста сериозна разлика, работата въобще не е приключила. Предстои ни много по-сериозен мач срещу Румъния в неделя. Те са по-сериозен съперник от Кипър, респект и уважение към последния, но според мен е така. Надявам се оттук нататък нeщата да са само нагоре“, сподели Иван Алипиев, който записа официален дебют с представителния ни тим при успеха му с 88:55 в мач от предквалификациите за Евробаскет 2025.

Турнирът в Чехия и този мач бяха важни за мен, тъй като транзицията не е никак лесна. Баскетболът в САЩ е по-различен от това, което ние играем тук. Много съм доволен, че нещата така гладко се получиха. Както вече казах, сега трябва да вървим само нагоре„, допълва бившият възпитаник на Лойола Меримаунт.

Изключително важно е, когато млади играчи получават шанс при мъжете. Благодаря на Росен Барчовски и треньорския щаб за доверието, което гласуват на мен и моите съотборници. Тази транзиция от ветерани към по-млади, лека-полека да бъде предадена щафетата и аз мисля, че се случва по перфектен начин в нашия тим„, казва още Иван Алипиев.

Съгласен съм с капитана Чавдар Костов за това, че трябва да победим Румъния с разлика от 15-20 точки. Щом е казал така, аз се съгласявам“, добави крилото, което се отчете с 3 точки, 2 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 21 минути срещу Кипър.

България даде урок на Кипър в предварителните квалификации за европейското през 2025 г. (видео)

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКНова спорт
Предишна статияБългария даде урок на Кипър в предварителните квалификации за европейското през 2025 г. (видео)
Следваща статияРосен Барчовски: Играхме добър баскетбол през цялото време
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."